cropped-logo1.png

On Menjar

Alcoletge: un poble amb història i cultura

Alcoletge és un poble amb una llarga història que es remunta al segle XII. El seu primer esment escrit data de 1118, en un acord entre Ramon Berenguer III i Arnau Berenguer d’Anglesola.

Al llarg dels segles, Alcoletge ha estat testimoni de nombrosos esdeveniments històrics, com la Guerra Civil Espanyola. En aquest període, el poble va ser escenari de forts combats i la seva població va patir greus conseqüències.

Arquitectura

Alcoletge conserva un important patrimoni arquitectònic, testimoni de la seva rica història. Els seus edificis més destacats són:

  • L’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel: una església romànica del segle XII que va ser reformada al segle XVIII.
  • El castell de la Roca: un castell medieval que va ser construït al segle XII i va ser destruït durant la Guerra Civil Espanyola.
  • Les fortificacions del Front del Segre: un conjunt de fortificacions militars construïdes durant la Guerra Civil Espanyola que es troben al Tossal de la Nora.

Turisme

Alcoletge és un poble amb un gran potencial turístic. El seu patrimoni arquitectònic, la seva gastronomia i la seva ubicació privilegiada, enmig de la plana del Segrià, el fan un lloc ideal per visitar.

Economia

L’economia d’Alcoletge es basa en l’agricultura, la ramaderia i el sector serveis. Els cultius més importants són els cereals, els arbres fruiters i la vinya.

Fires i festes

Alcoletge celebra dues festes majors a l’any:

  • La festa major d’hivern: se celebra el primer diumenge de maig.
  • La festa major d’estiu: se celebra el primer diumenge de setembre.

Monuments

A més dels edificis ja esmentats, Alcoletge també compta amb altres monuments d’interès, com:

  • El pont del Segre: un pont medieval que creua el riu Segre.
  • Els molins de vent: un conjunt de molins de vent que es troben al terme municipal.

Gastronomia

La gastronomia d’Alcoletge és una de les seves principals atraccions turístiques. Els seus plats més característics són:

  • L’escudella i carn d’olla: un plat tradicional de Catalunya que es prepara amb carn, llegums i verdures.
  • Els cargols a la llauna: una recepta típica de la plana del Segrià.
  • Els vins de la DO Costers del Segre: uns vins de qualitat que es produeixen a la comarca.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat