cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Alcanó, un poble amb una història mil·lenària

Alcanó és un poble situat al Segrià, a la província de Lleida. La seva història es remunta al segle VII, quan era un «aduar» àrab. Durant l’edat mitjana, Alcanó va ser un important centre agrícola i comercial. El poble va ser conquerit pels cristians el 1149 i va passar a formar part del Regne d’Aragó.

L’arquitectura d’Alcanó

El nucli antic d’Alcanó conserva un important patrimoni arquitectònic. Els edificis més destacats són l’església parroquial de Sant Martí, la torre de l’església, l’antic hospital de Sant Antoni i l’antic molí fariner.

El turisme a Alcanó

Alcanó és un poble tranquil i acollidor que ofereix als visitants una gran varietat d’activitats. El poble compta amb un interessant patrimoni històric i cultural, així com amb una rica gastronomia. Alcanó és també un bon punt de partida per explorar la comarca del Segrià.

L’economia d’Alcanó

L’economia d’Alcanó es basa principalment en l’agricultura i el turisme. Els principals cultius són els cereals, els fruits secs i les hortalisses. El turisme és una important font d’ingressos per al poble, ja que atrau un gran nombre de visitants cada any.

Fires i festes a Alcanó

Alcanó celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la festa major, que se celebra el 24 d’agost, i la Fira dels Olis, que se celebra el novembre.

Monuments d’Alcanó

Els monuments més importants d’Alcanó són:

  • L’església parroquial de Sant Martí, un edifici d’estil gòtic del segle XIV.
  • La torre de l’església, una torre de defensa medieval del segle XIV.
  • L’antic hospital de Sant Antoni, un edifici d’estil renaixentista del segle XVI.
  • L’antic molí fariner, un edifici d’estil gòtic del segle XIV.

Gastronomia d’Alcanó

La gastronomia d’Alcanó és una de les seves principals atraccions. Els plats més típics són la carn a la brasa, els arrossos, els llegums i les verdures. Alcanó és també un bon lloc per degustar els vins de la comarca del Segrià.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat