cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Alcanar – Un Raco d'Història, Encant Mariner i Sabors Mediterranis

Història:

Alcanar, amb arrels que es remunten a l’època romana, ha vist passar cultures i civilizacions diverses. Els testimonis històrics com la Torre de la Vila revelen capítols fascinants d’aquesta rica història, on la mar i la terra s’entrellacen.

Arquitectura:

L’arquitectura d’Alcanar és una fusió de passat i present. L’església de Sant Miquel, amb les seves influències gòtiques i barroques, s’erigeix com un símbol de devoció i art. Els molins de vent, altres elements destacats del paisatge, expliquen històries del seu passat agrícola.

Turisme:

Per als amants del turisme tranquil, Alcanar ofereix paisatges costaners que et deixaran sense alè. Les platges com les de l’Aldea i l’Estanyé són refugis paradisíacs. El Delta de l’Ebre, a prop, és una joia natural que no es pot passar per alt.

Economia:

L’economia d’Alcanar ha evolucionat amb la pesca i l’agricultura com a pilars fonamentals. Avui en dia, la pesca continua sent una activitat significativa, amb el port que manté viva la tradició marítima del poble.

Fires i Festes:

Les festes d’Alcanar reflecteixen la seva autenticitat i esperit alegre. La festa major en honor a Sant Miquel, amb processons i activitats tradicionals, és una celebració que uneix la comunitat. La Fira de Sant Llorenç, amb les seves atraccions i gastronomia local, omple els carrers d’animació.

Monuments:

La Torre de la Vila, que s’alcça amb majestuositat, és un monument que parla de defensa i vigilància. L’església de Sant Pere, amb la seva façana elegant, guarda tesoros artístics d’èpoques passades. Cada monument és un testimoni silenciós d’un passat que continua viu.

Gastronomia:

Alcanar conquista els paladars amb una gastronomia rica i autèntica. Els plats de peix fresc, com la suquet de peix, i les delicioses coques farcides amb productes locals captiven els sentits. Cada mossegada és un viatge als sabors genuïns de la regió.

Alcanar, amb el seu ric passat, l’encant mariner i els sabors mediterranis, és més que un poble; és una experiència que et captivarà i et deixarà amb records duradors.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat