Alcanar – Un Raco d'Història, Encant Mariner i Sabors Mediterranis

escutalcanarSituat a la frontera amb el País Valencià, Alcanar és un municipi a l’extrem sud de la comarca del Montsià. Amb una població d’aproximadament 10.601 habitants, el municipi es divideix en dos nuclis principals: el nucli interior, especialitzat en agricultura —especialment cítrics—, que ha portat prosperitat econòmica, i la franja costanera, coneguda com Les Cases d’Alcanar. Aquesta zona marítima, situada a la Badia dels Alfacs, és un important centre per a la pesca i el turisme, amb nombrosos restaurants que atreuen visitants a les seves platges i port esportiu-pesquer.

Llocs d’interès Alcanar - Wikipedia, la enciclopedia libre

Església de Sant Miquel: Un dels edificis més emblemàtics d’Alcanar, construït al segle XVII, és d’estil renaixentista i neoclàssic. Situada al cim d’una gran escalinata, aquesta església destaca pel seu campanar i les capelles laterals.

Torre Sol de Riu: Aquesta construcció d’origen àrab recorda l’antiga presència musulmana a la regió i ofereix una mostra del passat històric d’Alcanar.

La Moleta del Remei: Aquest jaciment arqueològic ibèric és dels més importants de la zona i està situat a uns 200 metres sobre el nivell del mar, prop de la desembocadura de l’Ebre. Aquí s’han trobat restes que evidencien el contacte històric amb pobles mediterranis com els grecs i italians. La Moleta del Remei proporciona una visió fascinant de la vida i urbanisme dels antics habitants ibers.

ImatgeFestes i Tradicions

Festes Quinquennals: Celebrades a l’octubre durant els anys acabats en quatre o nou, aquestes festes són una “eclosió de llums i colors”, amb carrers decorats amb flors, altars i catifes artesanals. Han estat declarades d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya.

Festa de Sant Antoni Abat: Al gener, els habitants celebren aquesta festa tradicional amb el Ball de Sant Antoni, al ritme de la jota, una dansa típica.

 

Festes dels Bous (Festes de Maig): Durant el mes de maig, se celebren els populars correbous, festes que honoren Sant Isidre, patró dels pagesos.

Festa Major: Aquesta festivitat, que té lloc cada octubre, es dedica a la Mare de Déu del Remei i inclou una peregrinació al Santuari del Remei, amb una missa i paelles populars. La diada coincideix amb la celebració de Sant Miquel, patró d’Alcanar, i inclou el Mercat Ibèric i el Concurs Nacional de Reclam Bucal, celebrat des del 1998.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat