cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Aiguafreda, un poble amb història i modernitat

Aiguafreda és un poble amb una història mil·lenària. Les primeres referències escrites al poble daten del segle X, però les restes arqueològiques més antigues daten del neolític. Aiguafreda va ser un important centre comercial durant l’edat mitjana, i va ser també un lloc important durant la Guerra de Successió Espanyola.

Arquitectura

Aiguafreda compta amb un patrimoni arquitectònic remarcable. El seu nucli antic, situat al voltant de l’església parroquial de Sant Esteve, conserva un conjunt d’edificis d’estil medieval i barroc. El municipi també compta amb diversos masies i molins històrics.

Turisme

Aiguafreda és un poble turístic destacat. El seu entorn natural, situat al peu del massís del Montseny, és un dels seus principals atractius. El municipi també compta amb diverses activitats culturals i esportives que atrauen visitants de tot el món.

Economia

L’economia d’Aiguafreda es basa en el turisme, la indústria i l’agricultura. El sector turístic és el més important, i representa més de la meitat de la població activa. El sector industrial està representat per petites i mitjanes empreses del sector dels materials de construcció, la fusta i l’alimentació. L’agricultura és un sector tradicional que està en reculada.

Fires i festes

Aiguafreda celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Festa Major d’Aiguafreda, que se celebra el mes d’agost, i la Fira del Pastoret, que se celebra el mes de novembre.

Monuments

Aiguafreda compta amb diversos monuments destacats. El més important és l’església parroquial de Sant Esteve, un edifici d’estil gòtic que data del segle XIV. Altres monuments importants són el castell d’Aiguafreda, el pont de Sant Esteve i el molí d’Aiguafreda.

Gastronomia

La gastronomia d’Aiguafreda és típica de la zona del Vallès Oriental. Els plats més característics són la escudella de carn, els cargols a la llauna i els postres de fruita.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat