cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Àger: un poble amb història i encant

Àger és un poble amb una història llarga i rica. Els primers assentaments humans a la zona es remunten al paleolític. El poble va ser fundat pels romans al segle I aC, i va prosperar durant l’època medieval. Durant la guerra civil espanyola, Àger va ser un important centre de la resistència republicana.

Arquitectura

El nucli antic d’Àger és un conjunt d’interès històric i arquitectònic. Les seves carrers estrets i empedrats, els seus edificis medievals i els seus miradors ofereixen una visió privilegiada de la comarca del Pallars Jussà.

Turisme

Àger és un poble turístic en ascens. La seva ubicació privilegiada, envoltada per la serra del Montsec, les seves atraccions naturals i culturals i la seva oferta d’activitats d’aventura la converteixen en un destí ideal per a tots els públics.

Economia

L’economia d’Àger es basa en el turisme, l’agricultura i la ramaderia. El turisme és el sector econòmic més important, i representa més del 60% dels ingressos del poble. L’agricultura i la ramaderia són també sectors importants, i la producció de fruites, hortalisses i carn és una activitat tradicional a la zona.

Fires i festes

Les festes majors d’Àger se celebren el 8 de setembre, en honor de la Mare de Déu del Roser. Durant les festes, el poble s’omple de música, dansa, teatre i actes populars. Altres festes importants són la Fira de Sant Antoni, que se celebra el primer cap de setmana de febrer, i la Fira d’Àger, que se celebra el primer cap de setmana de juliol.

Monuments

Els principals monuments d’Àger són:

  • El castell d’Àger, un castell medieval que domina el poble des de dalt d’un penya-segat.
  • L’església parroquial de Santa Maria, una església gòtica del segle XIV.
  • El convent de Sant Francesc, un convent franciscà del segle XIII.
  • El pont de Sant Pere, un pont romànic del segle XII.

Gastronomia

La gastronomia d’Àger és una combinació de la cuina tradicional catalana amb la cuina de muntanya. Els plats més típics són la truita d’ous amb bolets, el conill amb cargols, els cargols a la llauna i la carn a la brasa.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat