Millors Mercats i Fires de Nadal a Catalunya

El Nadal arriba amb llum i tradició als mercats i fires de tot Catalunya. Des de productes artesans fins a dolços típics, aquests espais ofereixen una experiència festiva única.

Descobreix els millors llocs on gaudir de l’ambient nadalenc i trobar decoracions, regals i més en aquest reportatge.

Mercats i Fires Nadal

Fira de Santa Llúcia

La Fira de Santa Llúcia a Barcelona se celebra des del 24 de novembre fins al 23 de desembre de 2024. Està ubicada davant de la Catedral de Barcelona i és una de les fites nadalenques més tradicionals i esperades de la ciutat.

Què hi ha a la fira?

Aproximadament 200 parades oferiran una gran varietat de productes nadalencs, incloent figures de pessebre i decoracions nadalenques, tions i arbres de Nadal, així com productes artesanals i regals únics. Els visitants podran gaudir de delícies típiques de Nadal com turronsneules i xurros amb xocolata calenta. A més, la fira inclou activitats com el tió gegant, la Diada de les Tradicions i Costums Nadalencs el 16 de desembre, i la cercavila de La Carassa, que fa que l’experiència sigui encara més festiva i memorable.

 

Fira de Santa Llúcia de Canyelles

La Fira de Santa Llúcia de Canyelles se celebra els 30 i 1 de desembre de 2024. Aquesta fira és coneguda com una de les més importants de Catalunya, amb més de 350 parades que ofereixen una gran varietat de productes nadalencs.

Què hi ha a la fira?

Els visitants podran trobar figures de pessebredecoracions nadalenques, productes d’artesania, gastronomia típica com l’escudella i vi calent, així com activitats familiars com tallers infantilsel Tió Gegant, i una àrea dedicada al Pare Noel amb sorpreses. A més, la fira compta amb una temàtica de Harry Potter amb exposicions al Castell de Canyelles, així com un espai de pícnic als jardins del castell.

 

Mercat de Nadal de Girona

El Mercat de Nadal de Girona començarà el 25 de novembre de 2024 i s’allargarà fins al 5 de gener de 2024. Ubicat a la Plaça de la Independència, aquest mercat és un espai màgic ple de decoracions nadalenques i productes típics de les festes.

Què hi ha al mercat?

 Hi haurà més de 20 parades de fusta amb una àmplia gamma de productes artesanals locals. Els visitants podran trobar decoracions nadalenques, joguines fetes amb materials naturals, regals com tèxtils i ceràmica, així com delícies gastronòmiques com embotits, formatges artesans, torrons i neules. El mercat estarà obert cada dia de 10:30 h a 21:00 h, excepte durant els dies festius de Nadal (25 i 26 de desembre) i el 1 de gener. Enguany, el mercat incorporarà un aspecte renovat amb un enfocament en la sostenibilitat i la qualitat dels productes, contribuint a crear un ambient festiu i acollidor per a tots els visitants.

 

Fira del Tió d’Arbúcies

La Fira del Tió d’Arbúcies se celebrarà els dies 30 i 1 de desembre de 2024. Aquesta fira és una gran festa dedicada a la tradició catalana del Tió, un element central de les celebracions nadalenques.

Què hi ha a la fira?

Els assistents podran gaudir d’una àmplia gamma d’activitats per a tota la família, com ara l’animació «Fem cagar el Tió gegant», on els participants poden participar en la tradicional acció de fer cagar el tió. També hi haurà l’Oncle Buscall, un mestre tioner que guiarà les diverses activitats, així com una exposició de tions artesanals on es poden veure i comprar aquests elements típics de la festa. A més, s’organitzaran tallers nadalencs que permetran als participants crear els seus propis tions o decoracions nadalenques. L’entrada a la fira és gratuïta, i és una excel·lent oportunitat per viure l’esperit nadalenc en un ambient festiu que atrau tant a residents com a visitants de diferents parts de Catalunya​

 

Fira de l’avet d’Espinelves

La Fira de l’Avet d’Espinelves tindrà lloc del 30 al 8 de desembre de 2024. Aquesta fira és reconeguda com un dels principals esdeveniments nadalencs de Catalunya, convertint el petit poble d’Espinelves, a Osona, en un centre de referència per a l’adquisició d’arbres de Nadal. Durant la fira, s’espera vendre entre 3.500 i 4.000 arbres.

Què hi ha a la fira?

A més dels arbres de Nadal, els visitants poden trobar una gran varietat de productes gastronòmics típics de les festes, com embotits, formatges i torrons. La fira es desenvolupa a tota la localitat, i és una excel·lent oportunitat per gaudir de l’ambient festiu, amb parades que ofereixen artesania local i productes típics de la zona.

Els horaris de la fira són de 10:00 a 19:30 hores durant els dies festius i de 10:00 a 17:00 hores els altres dies. Per a aquells que planegen visitar la fira, el millor mitjà de transport és en cotxe, ja que les opcions de transport públic són limitades, amb només una línia d’autobús que arriba a Espinelves.

 

Fira de Nadal de Caldes de Montbui

La Fira de Nadal de Caldes de Montbui es celebrarà del 5 al 8 de desembre de 2024 al nucli antic de la vila. Aquest esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Caldes de Montbui, atrau milers de visitants cada any gràcies a les seves singularitats.

Què hi ha a la fira?

A la fira hi haurà una destacada olla gegant que cuina un brou termal amb carn d’olla, preparat en una olla de 1,5 metres de diàmetre amb capacitat per a 1.600 litres. Els visitants podran gaudir d’aquesta delícia gastronòmica i d’altres activitats familiars i tradicionals. La fira comptarà amb parades d’artesans i mercats que oferiran una varietat de productes nadalencs, així com espectacles infantils i activitats per a nens, com jocs de taula i representacions teatrals.

 

Fira Mercat de Nadal i Fira dels Alls de Balaguer

La Fira Mercat de Nadal i Fira dels Alls de Balaguer se celebra el 30 de novembre de 2024, a la Plaça del Mercadal. Aquesta fira, amb més de 600 anys d’història, és una de les més antigues de Catalunya dedicades a les festes nadalenques. Originalment, era una fira de bestiar, però al llarg dels anys ha evolucionat fins a convertir-se en un mercat nadalenc molt esperat. La fira rep el seu nom de la tradició de sembrar alls durant el mes de desembre, així com de les parades que ofereixen aquests productes.

Què  hi ha a la fira?

Aproximadament 200 parades que presenten decoracions nadalenques, ornaments, figures de pessebre, arbres de Nadal, bijuteria, regals i una varietat de productes gastronòmics locals com torrons, vi, cava i embotits.

L’esdeveniment inclou una exhibició d’alls, amb la possibilitat de degustar plats típics com la sopa d’alls, preparada amb una recepta de Josep M. Morell

Entre les activitats, hi haurà tallers infantils per elaborar un tortell de Reis a les 10:30 h, amb animació de contes programada a les 12:00 h. A les 18:00 h, s’oferirà un concert itinerant pels carrers del centre històric, seguit per l’arribada de les patgesses a les 18:30 h, un acte festiu dirigit pel paer en cap. Finalment, a les 19:00 h, hi haurà un espectacle musical amb nadales en ritmes de swing i jazz, que contribuirà a l’ambient nadalenc de la fira.

 

Fira de Nadal Sant Cugat

La Fira de Nadal de Sant Cugat se celebra durant el cap de setmana del 30 i 1 de desembre de 2024, a la Plaça de la Vila, i és un esdeveniment molt esperat que atrau milers de visitants cada any. Aquesta fira es caracteritza per la seva ambientació festiva i la varietat de productes i activitats que ofereix, ideal per gaudir de l’esperit nadalenc.

Què hi ha a la fira?

A la fira, els assistents poden gaudir d’unes 100 parades que presenten una amplia gamma de productes nadalencs, com decoracions, ornaments, figures de pessebre, arbres de Nadal, joguines i regals. També hi ha una destacada selecció de productes gastronòmics locals, com torrons, neules, vi dolç i embotits, que permeten als visitants tastar les delícies típiques d’aquestes festes.

 

Fira d’Artesans i Brocanters a Vic

La Fira d’Artesans de Nadal i Brocanters a Vic tindrà lloc el dissabte 7 i diumenge 8 de desembre de 2024, i es desenvoluparà a la Plaça Major de la ciutat. Aquesta fira és un esdeveniment consolidat que atrau milers de visitants cada any, oferint una àmplia gamma de productes artesanals i antiguitats, tot en un ambient festiu i nadalenc.

Què hi ha a la fira?

A la fira, els assistents podran trobar al voltant de 120 parades que presenten decoracions nadalenques, joguines artesanals, ceràmica, bijuteria i objectes de regal. També hi haurà una selecció de productes gastronòmics típics de Nadal, com torrons, neules i vins dolços, que permetran als visitants tastar les delícies locals. A més, s’hi duran a terme activitats com tallers d’artesania on nens i adults podran aprendre tècniques i crear els seus propis regals nadalenques, animació musical amb espectacles en directe que aportaran un ambient festiu, la visita del Pare Noël perquè els més petits es puguin fer fotos i lliurar-li les seves cartes, i un mercat de brocanters amb objectes únics i curiosos.

 

Mercat de Nadal de Reus

El Mercat de Nadal de Reus se celebra durant el cap de setmana del 14 i 15 de desembre de 2024 al carrer de la Fira i a la plaça del Mercadal. Aquesta fira és una de les més esperades de la ciutat, on els visitants poden gaudir d’una ambientació nadalenca molt especial.

Què hi ha a la fira?

A la fira, els assistents podran trobar unes 80 parades que ofereixen una gran varietat de productes nadalencs, com decoracions, ornaments, joguines, regals i productes artesanals. També s’hi podran tastar delícies gastronòmiques com torrons, neules, embotits i vi dolç, que reflecteixen la rica tradició culinària de la regió. A més, hi haurà activitats diverses, com tallers per a nens on podran crear decoracions nadalenques i manualitats, animació musical amb actuacions en directe, i la visita del Pare Noël, que permetrà als més petits fer-se fotos i lliurar-li les seves cartes.

Destacats

Radio Taxi Vallès

MOLLET DEL VALLÈS

Ferreteria Estornell

LLICÀ D’AMUNT

 Hostal Turó de l’Home

SANTA MªPALAUTORDERA

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat